Over het leerpark

Het Leerpark ligt dichtbij het geografische hart van Dordrecht in een wijk waar innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Op het Leerpark zijn woningen, leerwerkbedrijven, een brandweerkazerne, detailhandel, sportgebouwen en allerlei andere organisaties en voorzieningen gevestigd. Door de activiteiten en ontmoetingen van de mensen die daarbij horen: leerlingen, docenten, bewoners, bezoekers en bedrijven ontwikkelt het Leerpark zich tot een levendige gebied.

Ontmoeten, verbinden & inspireren
Het Leerpark is een vernieuwende stadswijk in wording, een ‘Weconomy’ die samenwerkingen stimuleert. Het is een ontmoetingsplek van mensen: coöperaties, onderwijs en kleine gemeenschappen. Op het Leerpark draait het niet om bezit, maar om toegang tot elkaar . Op het Leerpark sta je in verbinding met de wereld om je heen door bijvoorbeeld initiatieven te starten met mensen van buitenaf, de buurt, overheid, het onderwijs en/of bedrijven.

Het Leerpark ontwikkelt zich in een rap tempo: er worden nog steeds meer gebouwen en woningen bijgebouwd, mensen uit allerlei gelederen leren, werken en wonen samen en mensen van buitenaf weten deze parkachtige plek steeds meer te vinden. Hier is voor ieder wat wils. Je vindt hier geen afzonderlijke instituten waar kennis, ervaring en faciliteiten op zichzelf staan. Het Leerpark is een plek waar dwarsverbanden opbloeien.