Start hbo op het Leerpark

Nieuwe hbo-opleiding Instrumentation and Control Engineering in Duurzaamheidsfabriek.

Sinds deze maand kunnen studenten zich inschrijven voor de kersverse hbo-opleiding Instrumentation and Control Engineering (meet- en regeltechniek) die in februari 2018 van start gaat in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Voor het Leerpark is dit een belangrijke mijlpaal, omdat de totstandkoming van de hbo-opleiding perfect past bij het gedachtegoed van de campus. De opleiding werd ontwikkeld op basis van de concrete behoefte van bedrijven uit de regio en in samenwerking mét die bedrijven.

De opleiding Instrumentation and Control Engineering wordt aangeboden door HBO Drechtsteden. Deze tweejarige duale hbo-opleiding is bedoeld voor medewerkers uit de procesindustrie en de maritieme industrie. Omdat de opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld, sluit ze perfect aan op de dagelijkse praktijk én omvat de modernste ontwikkelingen.

Hbo in de Drechtsteden
Tussen nu en 2030 komen er naar verwachting 10.000 extra banen op hbo-niveau bij in de Drechtsteden. Het streven is daarom om méér hoger opgeleiden naar de regio Drechtsteden te halen en om deze ook zelf op te leiden. Op dit moment zijn er in de regio verschillende opleidingen beschikbaar via HBO Drechtsteden. Deze particuliere hbo-instelling biedt zowel vol- en deeltijd bachelor-opleidingen, waaronder HBO Toegepaste Psychologie en Management & Ondernemerschap, en tweejarige Associate Degree (AD)-trajecten in het kader van een leven lang leren.

 

Reacties