Buurtcomité Leerpark

De activiteit van de dag: samen bankjes maken. En wat voor vankjes. Elk 400 kg zwaar, bestending tegen vernielingen en toch comfortabel om in een stadstuinvriendelijke omgeving als buurtbewoner even te zitten.

Om samen of alleen de stilte op te zoeken, tot rust te komen en te genieten van deze unieke omgeving. De bankjes zijn gemaakt van boomstammen. Boomstammen die versnipperd zouden worden, als gevolg van een bomenkap. Bomen die weg moesten, omdat er huizenbouw gepland is. Het buurtcomité, de projectontwikkelaar en de gemeente vonden het een goed idee, de boomstammen tot bankjes om te toveren. Heijmans, de projectontwikkelaar, sleept de stammen op de goede plek, de bewoners brachten er stenen onder aan tegen het rollen.

Binnenkort worden de bankjes afgemaakt door de bovenlaag er af te zagen om een vlak zitvlak te creëren en het afgezaagde deel te gebruiken als rugleuning. Dat doet Constantien, een buurtbewoner met technisch inzicht en juiste gereedschap. Margriet Knoester van het buurtcomité zegt: “wat is er nou mooier om een plek te bieden in onze buurt aan mensen die in alle rust naar onze tuin kunnen kijken, of hondenbezitters die na een stevige wandeling even uitrusten.

Het biedt ook een plek voor buurtbewoners om bij elkaar te komen”. Naast het plaatsen van deze bankjes gebeurde er natuurlijk nog meer op zaterdag de 26ste. Buurtbewoners, vooral kinderen, werden uitgenodigd mee te helpen de plantenbakken te beschilderen. Er waren drankjes, er trad een gitarist op en ’s avonds was er een BBQ. Kinderen konden ook nog knutselen en schilderen. Alles verliep in een gezellige ongedwongen sfeer. ”De opzet van de burendag is geslaagd”, volgens Margriet, ”dat is toch de bedoeling van burendag? ”De bankjes en de stadstuin blijven staan totdat de bouw van de nieuwe woningen van project ’Valkhorst’ begint. Waarschijnlijk tweede helft volgende jaar.

 

Reacties